dijous, 1 de maig del 2008

Lechuguilla 198.609m

La Lechuguilla Cave, té la reputació de ser la cavitat més bonica del món, i ja li hem dedicat un anterior post amb força informació.

Ara hem rebut el número 3 de la Lechuguilla Cave Newsletter, corresponent a hivern 2007-2008, editada pel National Park Service de la Carlsbad Caverns National Park , on es detallen les diferents expedicions d'aquest període i dels progressos realitzats en el coneixement d'aquesta excepcional cavitat, que té una regulació estricta respecte a les seves exploracions, que necessàriament deuen obeir a objectius científics.


La cavitat és el resultat d'un mecanisme genètic inusual que podríem simplificar dient que correspon a la gasificació de les calcaries per àcids sulfúrics que provenen de diposits profunds.

Aquesta interessant gènesi que contrasta amb el procés habitual de carstificació, ha creat una xarxa tridimensional gegantina on és localitzen concrecions d'aragonit i guix de dimensions impressionants.

En els resultats d'aquest periòde destaquen els treballs d'escalada, investigació, i topografia que han fet evolucionar l'aixecament des dels 120.2 a les 123.4 milles el que la situa en el cinquè lloc de les majors cavitats mundials per recorregut. (198.609m ).



En les imatges que segueixen extraiem la representació dels diferents segments estudiats.






Us recomanem la lectura i contemplació dels dos llibres que monogràficament és dediquen a la Lechuguilla.





Incloem un vídeo amb un reconeixement aeri de la ubicació la cavitat i d'altres en les Muntanyes de Guadalupe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.