dimarts, 27 de novembre del 2007

SAP aparell de topo digital

El SAP és un nou aparell combinat de brúixola i clinòmetre làser digitals, dissenyat específicament per a la topo subterrània.

Amb tres digits que van alternant lectura de direcció i pendent, amb precisió d’un grau, possibilita tancaments amb errors inferiors a 1%. A aquesta millora qualitativa, cal sumar-hi la reducció dels errors de lectura i al fet que permet la transmissió dels punts (2.000 lectures) a un PC Windows o Linux, via connexions mini USB 2.0.

L’alimentació és a base d’una bateria de liti recarregable. Es pot configurar la intensitat del raig laser, calibrar l’aparell, i d’altres paràmetres.

Els testimonis de diversos espeleòlegs anglesos el fan mereixedor de confiança en la seva utilització subterrània. Sembla un aparell robust i ben dissenyat per la nostra “feina”. Encara que el seu preu d’uns 350 euros sigui elevat, crec que mereix l’esforç d'adquirir-ne un.

És un pas, que pot ser decisiu cap una topo de major autonomia i precisió, el que redundarà en una major qualitat. Si algun dia és complementa amb un distanciometre serà una solució complerta.


En Josep Guarro és l’inductor d’aquesta noticia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.