dimecres, 14 de novembre del 2007

Memòries Web

Sifó de la Fou de Bor, anys 60. Publicat a "espluga"


Paral•lelament a la publicació d’estudis i recopilacions de la nostra història espeleològica, de la “gran història”, hi ha unes molt lloables experiències de recuperació de les petites vivències individuals, que constitueixen el substrat del que emergeix com un iceberg, la història “oficial”.

D’aquesta part submergida, i dels esforços per fer-la surar, ja vàrem veure la meritòria tasca de l’Associació d’Espeleòlegs Veterans, però que presenta com a major inconvenient l’exigència d’acudir personalment a l’arxiu, per poder gaudir-ne d’aquesta recopilació, i la seva dificultosa publicació per raons econòmiques, ja que una bona part d’aquests materials són fotografies i documents gràfics.


Inici de "espluga"


Una bona alternativa es penjar-ho en la xarxa web, dels quals us presento avui dues iniciatives.

La primera, promoguda pel tantes vegades innovador i pioner de l’espeleologia catalana “moderna”, el bon amic Ramón Canela, que amb la pàgina web Espluga, ens ofereix una notable col•lecció de diapositives del GEB que esperem que es vagin completant dia a dia.

Publicat a "espluga"


Un altre exemple, és Memorias Subterráneas, gestionada per l’admirat José Antonio Berrocal i Loreto Wallace de la Federació Andalusa d’Espeleologia. Un “blog” obert a la participació que va publicant anècdotes dels anys 60 i 70.

Portada de "Memorias Subterráneas"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.