divendres, 9 de novembre del 2007

Lechuguilla Virtual

Amplieu la imatge!


La Lechuguilla Cave, amb els seus 196.034 m de recorregut i 489,9 de desnivell, situada a l’estat de Nou Mexic és una de les cavitats més importants dels USA...i del món.

El seu interès no es deu tant sols per la seva extensió, sinó per una original espeleogènesi i sobre tot per la seva extraordinaria bellesa.

Se la coneix com la cavitat més bonica del món, que vàrem poder abastar-la en la publicació d’un llibre amb fantastiques il•lustracions: “Lechuguilla Jewel of the Underground” i tambè les aventures de la seva exploració en “Deep Secrets, the discovery and exploration of Lechuguilla Cave”


Recentment s’ha editat un molt recomanable CD multimèdia sobre la Lechuguilla que permet la visita virtual de la cavitat amb 20 panorames seleccionats amb visions interactives de 360º (es posible “moures” per les fotos circulars)i completar un recorregut per la cavitat, que d’altra manera es molt difícil d’efectuar ja que per preservar la fragilitat extrema d’alguns sectors, el règim de visites espeleològiques es molt selectiu i condicionat a la realització d’algun treball que els coordinadors considerin necessari.


En aquest post us presentem tres còpies de pantalla -fragments- del CD (la foto de capçalera i dos dels mapes de navegació), que són només un pàl•lid reflex del que ofereix el producte original.

Aquesta interesant aplicació denominada 360 Degrees of Lechuguilla Cave, forma part del projecte Panoramic Virtual Tours of Natural Parks and Monuments, del que ja s’han publicat set titols, del que també es espeleo-recomanable el volum corresponent a la Carlsbad Caverns National Park.

A continuació podeu veure dos vídeos procedents de YouTube.



2 comentaris:

  1. Aquest bloc és dels que visito més, o bé directament o des del Netvibes. Gràcies.

    Un espeleòleg frustrat.

    ResponElimina
  2. Aixó d'escriure diariament esperant que sigui útil per algú es una tasca alhora feixuga i estimulant.

    Gràcies per les teves paraules.

    Josep Ml. Victoria (Victor)

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.