dijous, 15 de novembre del 2007

Els fòssils d’Atapuerca


Reproducció del crani de l'Homo Antecesor


Dins de la Setmana de la Ciència el Departament de Biologia Animal de la UB, ha organitzat un Taller teoricopràctic sobre la importància i posició biològica dels fòssils del jaciment paleontològic d’Atapuerca (Burgos).

Taller paleontològic


El dimecres 14 vàrem tenir l’oportunitat d’assistir-hi. Presentat magníficament per el Dr. Alejandro Pérez-Pérez, professor titular d’Antropologia Física, la sessió es desenvolupà en un ambient afable, gairebé familiar, amb la presència d’un grup d’investigadors del departament.

DR. Alejandro Pérez-Pérez

Sobre la taula una diversitat de fidels reproduccions de cranis, antecesor, heidelbergensis, neandertal, sapiens, etc. que podíem manipular i comparar els seus trets distintius. En la pantalla una projecció d’imatges que el Dr. Pérez anava comentant.

El fil conductor fou l’evolució dels hominids, datacions, desplaçaments, i sobre tot el paper de les descobertes dels jaciments de Plistocè inferior i mitjà de la Sierra d’Atapuerca (Burgos).; especialment a la Gran Dolina i a la Sima de los Huesos i de les successives interpretacions de l’equip investigador dirigit per José María Bermúdez, Eudald Carbonell i Juan Luis Arsuaga.


Un taller molt interessant i una encomiable disposició pedagògica, que ens esperona a completar la nostra formació en aquest segment de l’antropologia, que ens és tan proper, ja que és ben conegut que la major part de les troballes s’han realitzat en cavitats.



Aprofito l’ocasió per incloure un vídeo dels comentaris d'una guia en la visita a la Gran Dolina.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.