L’any 1988 la Unió Europea va iniciar un programa anomenat CORINE (Coordinació de la informació sobre el medi natural) per preservar el seu patrimoni natural, amb tres objectius bàsics a implantar de manera succesiva:
1.- Fer un inventari del patrimoni natural europeu, és a dir, dels éssers vius (bàsicament plantes i animals) i, més particularment, dels ambients naturals existents en el territori.
2.- Determinar quins components d’aquest patrimoni s’havien de considerar dignes de protecció especial, donades la seva dignificació, la seva raresa o la seva fragilitat.
3.- Promoure l’establiment d’una xarxa territorial d’àrees que calia conservar, basant-se en la importància i originalitat dels ambients i en presència d’espècies amenaçades, xarxa que va ser designada com a Natura 2000.
L’inventari dels ambients naturals va portar a establir-ne un catàleg i a publicar-lo l’any 1991, que progressivament s’ha anat adaptant a la situació particular de cada país.
A Catalunya s’han identificat més de 600 tipus d’hàbitats, naturals, seminaturals i artificialitzats. Aquests hàbitats estan identificats i descrits a la Llista dels hàbitats de Catalunya (LHC), que ha estat elaborada per la Universitat de Barcelona, a partir de l'adaptació al territori català del document CORINE Biotopes Manual of the European Union (CBM).
El Departament de Medi Ambient i Habitatge, de la Generalitat de Catalunya, està publicant el Manual dels hàbitats de Catalunya. Repartit en vuit volums, referents cadascun a determinats grups d’ambients, es preveu completar en el 2008.
En el Volum VII, 5 Molleres i aiguamolls, 6 Roques, tarteres, glaceres, coves., hi apareix l’habitat 65.4 Coves i avencs que reprodueixi-ho en aquesta nota.
Identificar i protegir, per conservar el mes valuós i limitar-ne els usos malbaratadors.
Els espeleòlegs, amants del món natural i sensibles als seus valors, col·laborem en gran manera en fer-lo conèixer, estimar i respectar.
asco de texto k aveis exo no vale una mierda
ResponElimina