dilluns, 14 de maig del 2012

Avenc del Salany (1)


Situat a la Mola de Catí, dins del Parc Natural dels Ports, aquesta interessant cavitat ha estat visitada de nou, dins de l’actual projecte de estudi de la biologia subterrània del massís. En la nostra darrera visita del 10.05.2012 complementàriament a la tasca biospeleológica vàrem fer un extens reportatge fotogràfic que repartirem entre el post d’avui i el de demà. Participaren en aquesta ocasió: Dolors, José, Josep, Miquel, Pere, Tere i “Víctor”.

Podeu trobar la descripció de la cavitat en l’article sobre els Ports que vam publicar el passat 01.05.2012 (http://espeleobloc.blogspot.com/2012/05/els-ports.html). 


La senyalització de les cavitats dels Ports és una encomiable tasca de l'Espeleo Club de Tortosa
Les trampes, senyalitzades amb un reflectant, es preveuen recollir 13 setmanes després de la seva col·locació
 
Foto del 1975, el nivell d'inundació generava més gorgs dels que trobem avui
Seguirà en el post de demà...

3 comentaris:

  1. Hola companys, voldria saber el nom de l'exemplar que hi ha en la penúltima foto d'aquest article, us ho demano perquè varem trobar un d'igual en les coves dels Encantats a Collserola. Hi seriem agraïts.

    Lluís.

    ResponElimina
  2. Hola Lluís, el que jo et puc dir d’aquesta fotografia es que es tracta d’un Artròpoda de la classe Entognatha del orde Diplura i de la família Campodeidae; possiblement, es tracta d’un representant del gènere Plusiocampa, però això ho hauria de dir un especialista del grup.

    Jordi

    ResponElimina
  3. Primer moltes gracies,per la resposta sembla ser aquest,un Plusiocampa.
    Per si és d'utilitat:
    http://www.galerie-insecte.org/galerie/ref-16651.htm

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.