diumenge, 25 de març del 2012

Tècniques lleugeres


Els espeleòlegs experimentats que s’enfronten a complexes exploracions on resulta força interessant disminuir el pes del material o millorar la rapidesa de la progressió, han anat desenvolupant procediments més lleugers, potser sacrificant un xic els marges de seguretat, que ofereixen les normes elaborades pels fabricants, tot “compensant-les” per un acurat coneixement tècnic, que ha donat lloc al que s’ha vingut en denominar tècniques lleugeres.


 L’Escole Française de Spéléologie va editar el 2006 la darrera versió d’un manual que encara està a la venda i del que no hem pogut aconseguit els drets de reproducció.


Però sabent que ens dirigim a personal amb el suficient judici, hem cregut adequat presentar-vos com una bona introducció en format Scribd la memòria d’en Denis Langlois amb el títol Les techniques spéléologiques dites “légères”, publicada el 1999 i actualitzada el 2004.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.