divendres, 9 de març del 2012

Novetats a la Font Mentidora. GEB 04.03.2012

Nova Exploració del  G.E.B a la Font Mentidora dels Freixes 

Desprès de la immersió al forat de l'Or, fem nit al Pallars i a l’endemà decidim anar a revisar el sifó de la Font Mentidora dels Freixes (Imma Mochón, Xavi Soler, Jose Amaya, Joel) aquest sifó havia estat explorat parcialment per en, Diego Ferrer (GEB)1980, Albert Martinez (ERE) 1983 i per en Josep Guarro (comissió tècnica de espeleosub) 2008. aquest cop hem dut dos ampolles de 10l a 220bar i un vestit humit.
La cova te algunes formacions

Un cop realitzatdes les comprovacions del material, inicio la immersió, a pocs metres hi trobo la primera bombolla, la cavitat va descendint lentament fins arribar a -5 m, moment en el que arriba a la zona on la cova te dos possibles continuacions, la que continua per l'esquerra es la que te el fil guia muntat per en Diego Ferrer o l'Albert Martínez,(no ho sabem segur) aquest tram continua per una mena d'esquerda que va girant cap a la dreta fins arribar a la segona bombolla, i la continuació per la dreta, que es la secció que va trobar en Josep Guarro l'any 2008.

Aquesta és una opció mes apropiada, així que agafo aquesta opció, és una mena de xemeneia d'uns 2m de diàmetre amb les parets cobertes de fang, no hi cap fil guia instal·lat i te un recorregut d'uns 6 metres , instal·lo el meu carret i començo a pujar m'entres les bombolles que el regulador deixa anar van embrutant tota la secció, en arribar a la bombolla veig uns metres enllà al final del fil guia del Diego o de l'Albert, passo un petit obstacle per arribar fins al fil guia antic, observo que la cova te continuació.

Continuació de la part submergida
En aquest tram la cova te unes dimensions d'uns 2m x 4m, i va continuant sense agafar gaire fondària, vaig avançant fins que el fil del carret s'acaba.

Observo que un parell de metres mes enllà hi ha una altra bombolla, trec el cap a fora l'aigua i veig que la part submergida acaba aquí, al final de la galeria seca es veu una possible continuació.

Possible continuació de la cova?
La temperatura de l'aigua es força freda i tinc les mans gelades, així que decideixo que es hora de tornar, el camí de retorn cap a la segona bombolla es força net, però la tornada per la xemeneia que va trobar en Josep es complicada degut a la poca visibilitat, i decideixo tornar pel fil antic, en total he estat 45 minuts dins l'aigua, amb una temperatura de 7ºC i una fondària Màxima de -7m.


En breu tindrem que tornar per comprovar si existeix una continuació per la tercera bombolla i aixecar la topo, de nou, gracies a tots, i en especial al Xavi, Imma, Jose.

Joel ( G.E.B )


Nota anterior a l'Espeleobloc sobre el sifó de l Font Mentidora
http://espeleobloc.blogspot.com/2008/12/el-sif-de-la-font-mentidora.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.