dilluns, 16 de gener del 2012

Mina Gran de Can Palomeres


Probablement  aquesta mina deu de ser la més visitada pels espeleòlegs catalans, per la diversitat de conductes amb diversos nivells, amb pous, ressalts, gateres, sales, etc. al llarg dels seus 3 quilòmetres de galeries, el que s’aprofita, fins i tot, per cursets d’iniciació. Nosaltres volíem aprofitar la visita per fer fotos, especialment de la Sala Gran. El grup d’aquest dijous 12.01.2012 era format per: Agustí L., Agustí M., Jaume, Jaume, José, Josep, Josu, Lluïsa, Pere, Víctor, Visu, i vam comptar amb l’expert guiatge d’en Xavier Soler – moltes gràcies!- que venia amb el Jordi i la Natalia (tots tres residents a Malgrat de Mar).


Els companys espeleòlegs Ferran Cardona, Josep Cuenca i F.Xavier Samarra, publicaren en 1988 un excel·lent i complert llibre monogràfic amb el títol Les Mines de Can Palomeres, editat per l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Poc més podríem afegir a tan ben documentada obra, que us recomano llegiu amb atenció, hi trobareu, història, geologia, biologia subterrània, topografia, etc. Gracies a l’amable disposició de l'editor ens plau inserir-la en aquest bloc en format scribd.




Biologia subterrània



1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.