diumenge, 6 de novembre del 2011

El misteri dels primers artistes


Ja son disset les coves de l'art rupestre paleolític del nord de la península declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, entre elles cinc asturianes, han passat a engrossir el catàleg en què ja està part del conjunt de l'art preromànic asturià.

Les cinc coves asturianes són: Tito Bustillo (Ribadesella), La Peña (Candamo), Llonín (Peñamellera Alta), Covaciella (Cabrales) i El Pindal (Rivadedeva).

Les cinc constitueixen exemples excepcionals d'art rupestre. Totes posseeixen un ric i variat repertori iconogràfic, amb diversitat de tècniques i estils. Es tracta de les primeres manifestacions artístiques murals de la història de la humanitat.

Tito Bustillo reuneix algunes de les pintures i enregistrats més bells del Paleolític, quelcom que li permet tractar-se amb coves de renom universal com la ja citada Altamira o la francesa de Lascaux. De La Covaciella destaca el seu panell i la famosa escena de bisons; el Pindal és un dels santuaris més complets i interessants que existeixen; La Peña de Candamo és una de les grans apostes de l'actual equip de la Conselleria de Cultura, i  Llonín és un lloc marcat per l'espectacularitat.

Avui us presentem, dividada en quatre parts, una video-producció asturiana dedicada a aquestes cavitats.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.