dimecres, 8 de juny del 2011

Siffre a la Clamouse

Certament, tal com recorda el lector Patrick Delorne, la darrera experiència “fora del temps” d’en Michel Siffre, als seus 60 anys, fou a la cova francesa de la Clamouse.

Aquesta cavitat descoberta en 1945 pels espeleòlegs de l’Spéléo Club de Montpelier, i condicionada per la visita turística gràcies a un petit grup d’espeleòlegs que crearen una societat per la seva gestió i explotació comercial, aconseguint el que es considera un exemple de protecció d’un patrimoni subterrani particularment fràgil.
Atenent a la petició d’en Patrick, insereix-ho uns vídeos de la darrera experiència d’en Siffre a la Clamouse, justament en el canvi de segle, on va romandre del 30.11.1999 fins el 14.02.2000, amb un sofisticat sistema de monitorització de les seves constants vitals, per tal d’estudiar la influència de l’envelliment sobre els ritmes que alternen el períodes de somni – insomni.


Potser us interesarà consultar els anteriors articles de l’Espeleobloc sobre aquestes experiències:
http://espeleobloc.blogspot.com/2011/06/als-limits-del-cos-fora-del-temps.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2008/02/fora-del-temps.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.