dimecres, 16 de març del 2011

Cova de Can Sadurni


El dijous 17 de març de 2011, a les 19 h tindrà lloc la presentació de les actes de les Jornades Internacionals de Prehistòria. Garraf, 30 anys d’investigació arqueològica, celebrades a Begues el mes de desembre de 2008.

Aquest volum ha estat coordinat per Anna Blasco, Manuel Edo i Maria Josefa Villalba i editat per “EDAR: Arqueología y patrimonio”, sota el títol de La cova de Can Sadurní i la prehistòria del Garraf. Recull de 30 anys d’investigació.


La cova de Can Sadurní és un dels jaciments arqueològics més característics dels Països Catalans per la singularitat que es conserva una seqüència cronològica constants de la presència humana des de l'Epipaleolític fins al segle XIX. Per dir-ho en altres paraules, es pot seguir l'evolució humana a través del material arqueològic d'aquest jaciment.


A més, com és ja prou conegut, una de les grans troballes arqueològiques a la cova de Can Sadurní ha estat la descoberta de la cervesa més antiga d'Europa, unes restes que s'han conservat en un fragment d'un vas de ceràmica.


L’acte es farà a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (Montalegre, 6, Barcelona), 4ª planta.




La presentació la farà el director del SERP, Josep M. Fullola,  catedràtic de Prehistòria de la UB, amb la presència dels tres  coordinadors, l’alcalde de Begues Sr. Ramon Guasch i el cap de Servei  d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, el Sr.  Ramon Ten, entre d’altres.

El SERP, que ha col·laborat intensament en  els tasques de recerca a la zona des de fa molts anys, ha contribuït  amb nombroses aportacions al volum d’actes i es congratula de la seva  aparició, que suposarà una posada al dia de la prehistòria de la zona  i de les moltes novetats que ha anat aportant aquests darrers anys.

En el decurs de l’acte també s’estrenarà un vídeo que porta el nom de La prehistòria del Garraf. La presentació clourà amb un aperitiu per a tothom.

Podeu consultar una anterior nota a l’Espeleobloc sobre la Cova de Can Sadurní.


Registre funerari del Neolitic Català

1. Parco, 2. Can Sadurní, 3. Vidre, 4. Font del Ros, 5. Balma Margineda, 6. Bauma del Serrat del Pont, 7. La Draga, 8. l'Avellaner, 9. Cova de les Grioteres, 10. Cova del Pasteral, 11. Cova dels Lladres, 12. Tavertet, 13, Sant Pau del Camp, 14. Camí de Can Grau, 15. Puig d'en Roca, 16. Pla del Riu de les Marcetes, 17. El Solar, 18. El Llord, 19. Barranc d'en Fabra, 20. Hort d'en Grimau, 21. Bòbila Madurell-Can Gambús, 22. Pujolet de la Moja, 23. Pou Nou-2, 24. Minas de Gavà, 25. Can Roqueta, 26. Mas d’en Boixos, 27. Can Figueres, 28. Marge del Moro, 29. Bòbila d'en Joca, 30. Bòbila Padró, 31. Bòbila d'en Sallent, 32. Els Mallols, 33. Can Fatjó del Aurons, 34. Horts de Can Torras, 35. Marcet, 36. Bòbila Negrell, 37. Ca l’Estrada, 38 Ca l’Oliaire, 39. Garrics del Caballol, 40. Cova del Toixó, 41. Les Cirerers, 42. Cova de les Agulles, 43. Puig de Nou I.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.