divendres, 18 de març del 2011

Cantabria Subterránea 2010


Editat per el Institut d'Estudis Càntabres i del Patrimoni el 2010, apareix una nova versió de Cantabria Subterranea, de José León.

Publicat en dos volums (21,5 x 30,5 cm) i un mapa desplegable de 60x85 cm amb situació de les cavitats, amb gairebé mil pàgines que recullen totes les cavitats càntabres amb més de 100 metres de desnivell o 1.000 metres de desenvolupament. Classificades per municipis, amb un mapa de situació de cadascun d'ells i una introducció de les característiques i exploracions dutes a terme. Un seguit de "monografies" de cada cavitat, amb ilustracions a tot color, constitueix el gruix del catàleg.

Completa l'obra, una vintena d'annexos de diversos autors, amb abundant informació sobre arqueologia, paleontologia, exploracions, geologia, etc. L'autor ha continuat amb la ingent feina de recopilació de dades, que no para de créixer gràcies al gran potencial espeleològic de la comunitat.

El catàleg és el reflex del treball de milers d’hores sota terra, efectuades principalment per grups locals, nacionals, francesos i britànics, que José Leon ha aconseguit aglutinar per posar al dia l'edició de 1998 i convertir-ho un altre cop en una publicació exemplar a nivell nacional i internacional.


Malauradament aquesta primera edició ha estat de difusió restringida. Esperem que aviat sigui possible una distribució que ens permeti a tots els apassionats per aquest fabulós mon subterrani gaudir de la que sens dubte és la bíblia del carst càntabre.

Gracies a serch83 inserim la també monumental versió anterior (807 pàgines!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.