dimarts, 15 de març del 2011

Aprenent foto espeleològica

Existeixen multitud de manuals per iniciar-se i aprofundir en les tècniques i els estris utilitzats en la foto espeleològica i en aquestes pàgines n’he ressenyat alguns.

Responent a un lector que hem demana que li recomani alguna obra especifica, no m’atreveix-ho a destacar-ne una sola, però reprodueix-ho les portades de quatre obres que considero més rellevants ordenades per ordre d’aparició:


1984 Photographier sous terre


1995 Fotografía del mundo subterráneo


2005 On Caves And Cameras


2008 La Fotografía Subterránea


De totes elles sen poden extreure excel•lents consells, però la font fonamental de progrés personal és sens dubte la pràctica, pràctica i més pràctica, juntament amb la critica dels resultats i l’anàlisi, i perquè no, la imitació de les obres dels grans fotògrafs.

Una opció molt interessant, gairebé fonamental son els cursos, les estades, i les sortides amb experts, de les que avui us adjuntem unes mostres documentals amb interessants exemples d’aplicació gracies a dues accions impulsades per les estructures federatives dels companys francesos en 2009.







1 comentari:

  1. El documents que es citen en aquest post no es poden veure. El podrieu tornar a presentar. Gracies.
    Joan Aleu

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.