divendres, 4 de febrer del 2011

Salt de Canelles i Cova Negra (2)

Continuació del post d’ahir.

La Cova Negra de Tragó
D’aquesta interessant cavitat, s’han publicat diversos articles. La primera topografia publicada la vem fer el 28.01.1967 ( JM. Victòria i A, Ferro ), posteriorment s’han realitzat aixecaments més acurats, i sens dubte el més detallat i encara no publicat es obra de la S.E.O del C.E. Vallirana, amb un recorregut de 915m que es mostra en el Centre d’Interpretació de l’Energia de Canelles.

Ens hem permés fotografiar-lo i per que copseu la seva qualitat us presento alguns fragments. Un dels nostres objectius en aquesta visita era topografiar el laberint final, i vist el meticulós treball dels amics de l’Ordal ens l’hem estalviat.

Sector de l'entrada natural

Un túnel artificial permet accedir al mig de la galeria


Curiosament els d’OS Aventura organitzadors de visites a la cavitat li atribueixen 1.500 m de recorregut, però en conversació telefònica d’ahir tot i confirmar-me la xifra, resultat de les seves exploracions dels darrers dos anys, hem diuen que els nous sectors no poden ser visitats per motius arqueològics...?

Les galeries

 

 
Identificant fauna cavernicola
 
 
Ratpenats
 
 
Microformes

Origen biologic?
   
Incrustacions fossiliferes


Senyals d'inundació
 


Probablement produïdes pel reompliment de l'embassament. La situació d'algunes pintades, denota que la inundació ha ocorregut en temps recents, tant per la seva inscripció en lloc poc accesibles i consequentment anteriors al buidat artificial de sediments, com per fet que el nivell d'aigua ha esborrat la part inferior de l'escriptura.
 

2 comentaris:

  1. Enhorabona!
    He vist que un llistat internacional de les millors web d'espeleologia situan al Espeleobloc com el primer lloc mundial!!!
    En català, diariament, diversitat tematica, etc. i agrupant activitats de gent i grups sense protagonismes, sempre citats alfabeticament, sembla un miracle.
    Espero que continueu així molts anys per quan jo també pugui estar jubilat.

    Endavant!

    Josep

    ResponElimina
  2. Bon i acurat report Víctor, les fotos de Pastor i Messeguer dels rat-penats me han agradat força.
    La topo de l'Asensio sembla curiós i rar que hagi passat desapercebuda.
    En fí bona feina de l'equip dels dijous.

    Enric P.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.