dimarts, 18 de gener del 2011

Sistema Lukina jama – Trojama -1.421 m (Croàcia)


L’expedició espeleològica "Lukina Jama 2010" del 24.7 al 15.8.2010 tenia diversos objectius: la investigació espeleològica, especialment el busseig del sifó terminal, treballs de topografia i tasques d’investigació de la fauna subterrània, hidrogeologia, propietats físiques, químiques i altres característiques de la cavitat.

Prop de 100 espeleòlegs de 14 entitats de Croàcia, Bulgària, Anglaterra, Eslovàquia, Rep. Txeca i Espanya, participaren en aquesta exploració en un dels paradísos de l’espeleologia vertical que son els relleus croates del Velebit.


Els espeleobussejadors i membres de la secció espeleològica de Velebit, Ivica Ćukušić i Robert Erhardt, exploraren el primer sifó amb una longitud de 135 m i -21 m de profunditat.


Finalment l’espeleosub croata Branko Jalžić explorà el pou del segon sifó aconseguint els -40. Amb aquesta exploració la profunditat total de la cavitat es situa en els -1.421 m, el que situa en el 15 lloc de les cavitats més fondes del món.




 
Reportatge fotogràfic
 

Investigacions en curs




Les grans cavitats de Croàcia

 
Informació sintetitzada del Hrvatski Speleoloski Posluzitelj
 
Agraim les facilitats que ens han donat per tal de confeccionar aquest post.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.