dilluns, 1 de novembre del 2010

Trobada d'espeleòlegs de l'Aragó


Els passats dies 22, 23 i 24 de novembre va tenir lloc a la població de Benasc (Ribagorça) el I ENCUENTRO DE ESPELEOLOGOS ARAGONESES.

Les instal•lacions escollides van ser les dependencies de la coneguda Escuela de Montaña de Benasque, ubicada al barri de Campalets.

Més de 40 espeleòlegs dels clubs d’Aragó es van reunir per gaudir d’aquesta fraternal trobada on es van impartir xerrades i conferències força interessants, entre elles les descobertes i campanyes dels grups d’Aragó, així com altres dedicades al rescat espeleològic fetes per l’ Espeleo Socorro Aragonès (ESA) i membres del GREIM de la Guardia Civil. Entre totes va destacar la xerrada d’en Sergio Garcia Dils sobre les campanyes al Caucàs (Krubera-Voronya -2191m) actual rècord del món de fondària.


També hi va haver una presentació de la nova il•luminació de la casa Peztl i de nous tipus de bagues d’ancoratge de la marca BEAL.

L’activitat es va completar amb la visita al proper Sistema d’Alba (-546 m) on un grup es va dividir en equips per fer tota la travessada per la nova via Llopis entrant pel “Bujerín”, altres entraven per la Cova d’Alba fins la Sala Leonor.




L’organització va estar a càrrec de l’Espeleo Club de Zaragoza (ECZ) amb el recolzament de la Federación Aragonesa de Espeleologia i col•laborant les següents entitats i empreses: Barrabes, Ariadna, Petzl, BEAL, Agua Lunares, Aradulces i Tostadero La Baturrica.

Els membres de l’Espeleo Club de Zaragoza es van esmerçar a fons perquè tot rutllés com la seda, fent una organització impecable de la trobada i deixant el llistó molt alt per les futures trobades.

De la província de Terol van participar els clubs espeleològics: l’Espeleo Club El Farallón de Montalbán i el Grupo 8 de Mas de las Matas.

De Zaragoza membres del club amfitrió i del Centro de Espeleología de Aragón.

D’Osca el GEB de Barbastro i el Club Litera Montaña de Binefar i la Agrupación de Espeleologia Canfranc.

Les jornades van ser clausurades pel president de la Federación Aragonesa de Espeleologia Francisco Royo Morte, encoratjant als presents per a que hi hagi una continuïtat en aquesta activitat, suggerint que el proper any l’organització recaigui en els grups de Terol.

Del nostre club ECF Montalbán van participar els següents socis: Juan C. Gordillo, Raquel Gil, Teresa Fernández, Ramón Gil, Ivan Gil i Enric Porcel.

Fotografies: Juan Carlos Gordillo


ECF Montalbán

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.