dissabte, 30 d’octubre del 2010

Subterranis de Roma


La gran riquesa de cavitats artificials italianes ha fet que hi hagi una gran tradició dels grups espeleològics per incloure en les seves activitats el reconeixement i estudi d’aquests subterranis, ja be siguin d’origen industrial, militar, miner, conduccions d’aigua, catacumbes, etc.


Probablement dins de les publicacions modernes la mes veterana deu d’esser l’Opera Ipogea, memòria de la Comissió Cavitats Artificials de la Societat Espeleològica Italiana.


Avui volem dedicar aquest article a la recent pàgina i molt complerta Soterranei di Roma i particularment a la seva publicació el Archeologia Sotteranea que apart del seu innegable interès presenta una cuidada composició.

Tot seguit trobareu en format scribd els tres números publicats fins ara.





1 comentari:

  1. Efectivament, a Roma existeix de fa temps, clubs que combinen la exploració urbana subterrània amb l'arqueologia. Sota la città eterna tenen milers de kms de conductes, tunels, subtrerranis, catacombes,cisternes, i etc. Molts encara per descobrir.
    Als que els interesi el tema, sobre tots als apasionats de la Historia els recomano el llibre:
    "SUBTERRANEAN ROME" d'Ivana della Portella, amb les excel·lents fotografies de Mark E. Smith
    Enric P.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.