dijous, 7 d’octubre del 2010

Socors per l’Eric a la Dragonniere (1)

Eric Establie continuat amb l’exploració subaquàtica de la Dragonniere du Gaud, a terres franceses de l’Ardeche, el diumenge a les 9,30h s’immergí al sifó equipat amb dos scooters, dos rebridres, un nou fil d’Ariadna de 450m.

D’aquest sifó ja havia explorat amb punt baix a -87 fins els 1.040 m on la galeria continuava remuntant més enllà de la cota -40.

Sobrepassada amb escreix l’hora de retorn, és dona l’alerta i l’espeleosocors francès assumeix l’operació a partir de l’alerta a les 21h. Les possibilitats d’auxili en un sifó d’aquestes característiques només es troba a l’abast d’un especialitzat i reduït grup d’espeleosubs.

Aviat responen equips francesos, italians i anglesos.

El primer intent pels francesos fins el punt de descompressió dels -52 a la 1h de la matinada de dilluns, retorna a les 2,30 h sense resultats.

Un segon equip per la tarda de dilluns, encara amb terbolesa, avança fins els 490 m sense poder aportar cap informació nova.

Dimecres un equip d’anglesos arriben fins als 780m on troben una acumulació de esllavissament que bloquegen la galeria. Dins d’ells i en posició sortida, troben incrustat el scooter de reserva de l’Eric, el que els fa suposar que constitueix un senyal de que no podent superar aquest pas, ha tornat cap endins, probablement a un punt interior amb galeries aèries.
 
Tot i que un nou equip espeleosub tornarà a reveure aquest tap, jutjat inicialment com molt difícilment desobstruible, ja s’han iniciat els preparatius per perforar amb maquinaria industrial un possible accés a la xarxa més enllà d’aquest punt.

Tot i les majors dificultats que concorren en aquest cas, cal recordar l’exitós rescat de les Vitarelles, que ens donen l’esperança de poder arribar el mes ràpidament possible fins aquesta presó natural on tenim a l’Eric.

Trobareu més informació de detall en aquesta adreça de l’espeleosocors francès.
I també en aquest fil de plogeesout.

Fotos: Spéléo Secours Français

A continuació incrustem quatre vídeos de la televisió francesa on s’informa de l’operació de rescat.
 










Us oferirem el desenllaç d’aquesta situació tan bon punt tinguem noticies contrastades.

De moment, fem patent el nostre recolzament a familiars, amics i companys, i ens sumem a l’agraïment per tots els que d’una manera o altre estan donant suport a aquesta extraordinària operació de socors.

3 comentaris:

  1. Croquis interessant per que s'entengui millor la situació en aquest link:
    http://preview.leparisien.fr/complements/2010/10/06/1099250_infogspleleo.jpg

    ResponElimina
  2. Diuen que han trobat un bloc d'immersió de l'Eric en el punt d'ensorrament que abans no hi era, (si això és cert) vol dir que continua viu en algun lloc amb aire.

    ResponElimina
  3. Eric Establier va ser trobat mort aquesta tarda per bussos anglesos a una distància d'uns 900-950m.........

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.