dijous, 9 de setembre del 2010

Simulacre d'espeleosocors

Un bon reportatge de l’excercici (24.12.09) d’espeleosocors francès emes recentment per canal de televisió TF1, on no es veu ni es sent parlar de bombers ni de cossos de seguretat.
Un guió i muntatge molt correcte amb una narració veritablement espeleo. Segons els amics francesos “és el resultat d’una adequat contacte entre la SSF i els periodistes que han anat a fer el reportatge, resulta útil ser no únicament pedagogs amb ells sinó també un poc amables”.
En quatre minuts, i amb una excel•lent qualitat d’imatge i so, és condensa un operatiu per un rescat post-sifó, que inclou: comandament, organització, comunicacions, transport, medicalització, etc. fins i tot l’eixamplament amb explosius d’un pas estret, per tal d’extraure el “lesionat”.



1 comentari:

  1. Un inmillorable treball d´equip i de coordinació entre els rescatadors. Ara bé, hi ha un detall que pot deixar en norris tot el treball: l´accidentat no porta el cap inmobilitzat (segon 45 de imatge) com per evitar lesions medul.lars o cops al cap durant el transport. Aixó es pot evitar amb el equip d´inmovilització denominat "Ferno Kit

    Floren.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.