dijous, 30 de setembre del 2010

La cova dels somnis perduts en 3D

El mestre dels documentals alemany Werner Herzog presenta aquests dies al festival de Toronto la seva darrera creació "Cave of forgotten dreams". A més de la temàtica subterrània, el gran atractiu és que la filmació és en 3D.

La pel.lícula ens porta fins a les Coves de Chauvet, al sud de França, on trobem les pintures rupestres conegudes mès antigues de l'humanitat, datades en més de 30.000 anys d'antiguitat.
Podem veure un post anterior sobre aquestes coves.

Herzog ha esdevingut el primer cineasta en obtenir el permís del Ministeri de Cultura francès, acompanyat per un grup d'arqueòlegs i per un curt espai de temps(unes poques setmanes) durant el passat mes de Maig. El rodatge s'ha fet en condicions molt restrictives, donat que els membres de l'equip no podien de cap manera apropar-se a les pintures, tocar-les ni sortir dels espais permesos i fent servir llums fredes, degut a la gran vulnerabilitat de les restes prehistòriques.

Les estalactites semblen a l'abast de les nostres mans, i ens sembla que realment ens movem dins de la cova. Sense cap dubte restarem ansiosos a que la pel.lícula sigui projectada a les nostres sales i poder-la veure en 3D. Si a més a més és en català serà massa...


Mentrestant, podem fer un viatge virtual a Chauvet mitjantçant aquest enllaç ...bona visita !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.