dimarts, 28 de setembre del 2010

Inauguració del Centre de Tecnificació i Ensenyament de la Federació Catalana d’Espeleologia a Vallirana

El passat dissabte 25.09.10 tal com ja havíem anunciat en l’Espeleobloc, i malgrat ser “pont” pels barcelonins, amb una bona presència de públic s’inaugurà el que podríem qualificar de primera etapa d’aquest Centre de Tecnificació i Ensenyament de la FCE.
En els fulletons de presentació ens havien mostrat la remodelació de la casa que permetia l’estada i una petita sala, però en aquest acte a més a més poguérem veure dues sales annexes en un edifici contigu, una de les quals ja va ser utilitzada per la presentació del llibre sobre en Faura.

La jornada s’inicià per la visita dels diferents espais arranjats tot evidenciant les moltes hores invertides pels que han volgut i pogut col·laborar, entre els que no cal dir-ho cal destacar la tasca de l’Hilari i la feina d’en Cabezas, veritables artífex, gracies als que podem gaudir d’aquestes instal·lacions, que dintre de la modèstia de recursos federatius son d’una dignitat suficient.
Seguidament assistirem, com a complement de la publicació del llibre sobre Faura i Sans que és presentava públicament,  a una projecció d’imatges històriques, una bona part d’elles inèdites, comentades per l’Enric Aragonés, que identificà personatges i ens descobrí els treballs de "photoshop" de l'època.

És un valuós fruit de la de la seva meticulosa recerca en arxius, fons de clubs, institucions i col·leccions privades, i mereix que se’n faci una bona difusió, a tal efecte li oferim les pàgines de l'Espeleobloc per col·laborar en la divulgació d’aquest recull.

L'autor destacant quí és quí a cada fotografia

A continuació, a l’exterior, amb la presencia de membres del consistori de Vallirana, del Centre Excursionista de Vallirana, i de la Federació Catalana d’Espeleologia, el President de la FCE Hilari Moreno ens explicà les circumstàncies que han permès l’obertura d’aquest Centre de Tecnificació i expressà la seva satisfacció d’haver pogut culminar uns dels dos anhels que s’havia proposat com a President (¿?).

L’Alcalde Josep Alemany descabdellà l'història i és remuntà a la proposta de convertir el municipi en una sub-seu per les projectades olimpíades de Barcelona, tot centrant en l’activitat espeleològica i especialment en la competició de les TPV, i els passos successius que han estat necessaris fins la signatura del conveni de cessió que avui celebrem.


Es descobrí la tradicional placa i s’oferí un refrigeri als assistents, donant lloc a la possibilitat d’enfortir contactes entre els presents.


El llibre sobre Marià Faura i Sans, espeleòleg, s’oferí als assistents (10 euros) que en bona part aprofitaren per tal que el seu autor l'Enric Aragonés els hi plasmes una dedicatòria personalitzada.

L'Enric Aragonés

Pues bé, ja ho tenim, un espai per accions formatives que es poden desenvolupar en l’entorn proper, amb la possibilitat d’hostatjar-se en règim d’autoservei.

Confiem en que sabrem valorar degudament l’esforç de les diverses institucions i consegüentment mantindrem i millorarem en la mesura que ens sigui possible aquest Centre de Tecnificació i Ensenyament de la FCE.

Per molts anys!

7 comentaris:

  1. Molta joventut a la inauguració...

    ResponElimina
  2. La mitjana d'edat normal dels que estan federats

    ResponElimina
  3. Sembla ser que es comença a treure benefici de les competicions ....

    ResponElimina
  4. Es tracta del primer refugi de la Federació Catalana d'Espeleologia, per tant ens trobem davant d'una fita historica.
    Ara es feina nostra saber treura'l hi un aprofitament optim mitjanjant els cursets d'iniciació, cursos de l'ECE, estades esportives, i un llarg etc.
    Felicitats a tots els que han fet posible aquest refugi.

    Enric P.

    ResponElimina
  5. Potser ara que tenim refugi, hauriem de tenir reciprocitat de preus amb la FEEC...

    ResponElimina
  6. Enhorabona pel refu
    Cordialment: J Coma

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.