dijous, 5 d’agost del 2010

Voronya 2009


Del 23 d’octubre al 18 de novembre del 2009, Robert Erhard i Darko Bakšić, membres de la Secció d'Espeleologia de Velebit, Comitè Espeleológic de l'Associació de Muntanyisme de Croàcia i del Servei de Rescat de Muntanya, van participar en una expedició a la Voronya, la cavitat més profunda del món (2.191 m).

L'expedició va ser organitzada per un equip internacional CAVEX liderat per Denis Provalov i Oleg Klimchouk. L'objectiu de l'expedició va ser ampliar un pas lateral a una profunditat de 1.980 m per curtcircuitar el sifó Kvitochka, el que permetria facilitar el transport d'equips de busseig i altres per al sifó Dva Kapitana. L'exploració continuarà en el transcurs de 2010.



Un equip de quinze membres procedents de Rússia, Ucraïna, Hongria i Croàcia va establir un campament base, transportant centenars de quilograms de material, fins la profunditat de 1.980 metres i va continuar amb l'ampliació del pas esmentat. Una expedició d'estiu ja havia treballat durant 8 dies per ampliar-lo mentre que el treball en aquesta expedició va durar 6 dies. Encara queden 2 a 3 dies de treball que haurà de continuar a finals de gener o agost de 2010, depènent de les condicions meteorològiques i els mitjans financers.

Durant l'expedició Robert Erhardt i Darko Bakšić van fer un munt de material fotogràfic i fílmic, superaren el nivell dels 2.000 metres baixant fins la cambra de Game Over, situada als 2.080 m.



Més informació a : http://www.speleologija.hr/voronya/voronya.html

Darko Bakšić

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.