dimecres, 4 d’agost del 2010

Enllaç Bufona - C9 (Escuain)

El passat dia 1 d’Agost un equip interclubs (SIE, ERE del CEC, E.C.Gràcia, Proteus) dins de la campanya anual d’exploracions del G.E.Badalona a Escuain ha bussejat el sifó terminal de la Bufona C20 (-501m) aconseguint la connexió amb la C9 (-830m).

A finals de Juny d’enguany es va efectuar una entrada prèvia per portar el material de busseig per un espeleobussejador fins el bivac de –440m, i es va aprofitar també per re-equipar part del col·lector entre el bivac de –440m i el primer sifó de –480m (cortocircuitat per una galeria fòssil superior).


Finalment el dissabte 31 de Juliol, un equip de cinc persones vam entrar a la Bufona a les 19h per anar a dormir al bivac, diumenge a les 9h del matí un primer equip compost per Javi Garrido (ERE del CEC) i Dani Ferrer (ERE del CEC) s’avancen per acabar d’equipar els darrers pous del col·lector fins al sifó, dues hores més tard tres espeleobussejadors: Hilari Moreno (ERE/Proteus), Xavi Alemany (ECG/Proteus) i Josep Guarro (SIE/Proteus) es dirigeixen també cap al sifó amb el material de busseig.

Arribats al sifó de –501m és l’Hilari Moreno l’encarregat de bussejar-lo i al cap de 20 minuts torna amb les bones notícies, s’ha lograt la connexió amb la C9 a –800m just una mica abans del bivac situat en una petita galeria fòssil lateral on troba petjades i material de bivac.

Després de tornar a empaquetar el material de busseig es remunta fins al bivac on aprofitem per menjar, i es segueix remuntant el material de busseig fins la cota –220m, tornant després a dormir al bivac. Moment en que ens trobem amb els companys del GEB que entren per continuar l’exploració de l’escalada a la Galeria del Metropolità.

Dilluns a primera hora sortim del bivac i acabem de treure a l’exterior tot el material de bivac i busseig i emprenem el camí cap a Plana Canal on havíem deixat els vehicles. Cansats pel pés de les motxiles però amb la satisfacció d’haver aconseguit una important conexió entre dues de les cavitats més emblemàtiques del massís d’Escuaín.

  

Aquesta important connexió no hauria estat possible sense la participació dels següents companys:

Participants 24-27 Juny: Javi Garrido (ERE del CEC), Dani Ferrer (ERE del CEC), Hilari Moreno (ERE del CEC/Proteus), Maira Ros (Espeleotorre), Josep Guarro (SIE/Proteus), Gemma Sendra (SIS Terrassa), Guillem Vilagrasa (SIS Terrassa), José Amaya (SIS Terrassa).

Participants 31/Juliol-2/Agost: Javi Garrido (ERE del CEC), Dani Ferrer (ERE del CEC), Hilari Moreno (ERE del CEC/Proteus), Xavi Alemany (E.C.Gràcia/Proteus), Josep Guarro (SIE/Proteus).
Així com també als companys del G.E.Badalona i especialment a en Brauli Torres, que ens han acollit a la seva campanya i ens han donat el seu suport i recolzament, i a l’empresa Aqualight per la seva col·laboració en el material d’il·luminació subaquàtica.

Text: Josep Guarro
Fotos: Javier Garrido

7 comentaris:

  1. Els tortosins som molt contents d´aquesta important conexio.
    FELIÇITATS.
    Us estem esperant amb " candeletes" per tornar al ENTRONADOR.

    ResponElimina
  2. Felicidades por la conexion, ya te comente que el sifon tenia buena pinta. Un saludo Jose

    ResponElimina
  3. Felicitats i salut per a tots, segur que a l'Àlex li faria gràcia saber-ho. El 6 de juny de 1981 vàrem fer plegats una sortida per topo-grafiar unes galeries inferiors de La Bufona, la punta va durar 24 hores i érem en Josep Manuel Victòria, José Hidalgo, Àlex Batllori i jo.

    ResponElimina
  4. FELIÇITATS a tot el equip catalan que son capaces de fer aixo y molt mes!!!!!

    ResponElimina
  5. Mis más sincera enhorabuena a todo el equipo.
    Rupo

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.