dijous, 15 d’abril del 2010

Sa cova de s’Infern


Aquesta cavitat d’erosió marina, excavada aprofitant una de les falles que orienten les cales del Cap de Creus és prou coneguda pels mariners, caiaquistes, submarinistes i amants dels indrets amagats.

Darrerament també es freqüentada pels aficionats a saltar a l’aigua des d’altures creixents; l’escassa fondària del punt més interior ja ha provocat accidents per manca del suficient coixí aquàtic.


Tot i que pròpiament podríem dir que actualment és simplement un pont de roca de 35 m de longitud resultant de la destrucció d’una part del sostre de la cova preexistent, no deixa de ser un fenomen tant interessant com espectacular i per axó constitueix un punt d’interès de l’itinerari pedestre núm. 15 (geològic) del Parc Natural.

En aquests enllaços podeu trobar-hi més informació:



Els nostres amics documentalistes ens diuen que no es coneix cap topografia de sa cova de s’Infern i que caldria fer-la, precisament ara que el IV volum del Catàleg Espeleològic de Catalunya d'en Jordi de Valles que engloba aquest relleu es troba en estadi molt avançat de redacció i es el proper que es publicarà aquest any.

2 comentaris:

  1. dons ja ho sabeu.
    a per feina

    ResponElimina
  2. A mitjans del 80 vaig possar un parell de spit per baixar al fons. Era un indret molt especial.

    Víctor Ferrer

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.