dimarts, 18 d’agost del 2009

La Cova del Garrofet

Dijous 23 de juliol 2009, a les 7,20 de matí, cruïlla del carrer Diputació amb Entença, trobada amb el Julià i el Comas. A les 7,30 recollim al Vizuete. Ja tenim l’equip complert per una sortida mes d’EspeleoRodalies.

Autopista i parada “obligatoria” al Casal de Vilarodona per cruspir-se l’entrepà.

A les 10 ja estem en ple bosc del Garrofet. Arrossegats pel persistent interès d’en Julià que vol fer-hi fotos en aquesta petita cavitat, ja es la tercera vegada en aquest any que intentem retrobar-la.

Ara està convençut de que té la clau, s’ha estat estudiant les descripcions d’antic itineraris, calculant coordenades sobre els mapes del ICC, consultant itineraris ciclistes, etc. amb un bon plec de papers ens anem internant per pistes i mes pistes, senderes i corriols per l’interior d’un bosc os s’ha extret fusta però s’ha deixat un sotabosc i deixalles de l’esporga’t dels grans troncs que alhora que dificulten el pas representen un combustible extremadament perillós.


En la recerca per aquesta densa massa vegetal en Julià perd els papers... si, si, tota la paperassa que duia a la butxaca s’ha perdut entre els esbarzers i alhora ha confirmat el nostre escepticisme respecte a les noves “pistes” que havia trobat. Definitivament se n’adona que les coordenades de catàlegs i publicacions que els seus autors llegien sobre antics mapes al 1:50.000 disten molt de ser precises.

Just quant estem a punt d’abandonar després de dues hores de recerca infructuosa, trobem una fita en una sendera i després un altra i finalment la Cova del Garrofet!

Trenta-vuit anys després retrobem aquesta cavitat que havíem topografiat el 05.09.1971.

Sorprenentment a la vora hi ha una segona boca, a la que segueix una galeria d’uns 10 metres que gairebé comunica amb la cova principal.

Perquè no la varem topografiar en el seu moment? Serà una petita tasca addicional pel dia que tornem per recollir els fruits de les trampes per fauna cavernícola deixades per en Jordi.






Seguidament trobareu l’article original publicat a EspeleoSie i comprovareu una de les aportacions del grup d’aficionats a l’arqueologia prehistòrica que recollien i classificaven materials superficials en col·laboració amb les autoritats museístiques corresponents.





1 comentari:

  1. Sóc de Querol i estic interessada a anar a veure aquesta cova perquè estic escrivint un llibre sobre Querol-Montagut. Em podeu donar les coordenades exactes de la cova?
    Teniu intenció de tornar-hi algun dia?
    M'agradaria muntar una excursió per a la gent del poble interessada en aquesta cavitat.

    Gràcies

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.