dilluns, 11 d’agost del 2008

Topoguia, Còrdova

La Federació Andalusa d'Espeleologia ha distribuït, gratuïtament, a totes les persones afiliades a aquesta Federació, el llibre patrocinat per la Diputació de Còrdova, Topoguía de Córdoba. Cuevas y Simas de la Sierra Subbética, 105 p., amb fitxes de 14 cavernes, 20,5x12 mm.

El llibre, coordinat pels companys del G-40 Priego de Córdoba, és el resultat de l'aportació i col·laboració d'altres clubs d'aquesta província.

Es tracta d'un manual esportiu, on en forma de fitxes, es fa un recull de cavernes de la província de Còrdova.

Amb el concepte de guia, es presenten les principals dades d'interès, d'utilitat per a visitants amb capacitat, material i coneixements tècnics de progressió per cavitats subterrànies de característiques espeleològiques.Els apartats de les fitxes es corresponen amb la finalitat del manual. Així, són esporàdiques les referències físiques dels carsts, on es situen les cavernes. Com també els detalls morfològics d'aquestes, que no van gaire més enllà de la descripció espeleomètrica dels principals pous i galeries.

Exemple de fitxa: La Sima de Cabra.





És molt important aquesta iniciativa de la Federació Andalusa, que projecta continuar amb l'edició d'altres exemplars de totes les zones càrstiques característiques de la Comunitat, amb el finançament de la Conselleria de Medi Ambient.

Per cert! L'obra es editada per la Federación Andaluza de Espeleología y Descenso de Cañones.


Francesc Miret

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.