dimecres, 2 de gener del 2008

Salvem Montserrat!

L’Ajuntament de Collbató va acordar, el 3 de maig de 2007, l’aprovació inicial del projecte d’ampliació de la zona industrial Les Ginesteres, de 7 hectàrees, en 21 hectàrees més.

El projecte representa la destrucció del millor sòl agrícola de Collbató i una amenaça per a l'entorn privilegiat de Montserrat, molt especialment per als espais del Parc Natural de Montserrat i de la Xarxa Natura 2000 que limiten amb el nou polígon industrial.

L’equip de govern està tirant endavant l’ampliació, malgrat els informes desfavorables dels serveis tècnics d’Urbanisme i de Medi Ambient del propi Ajuntament, que la consideren desproporcionada i injustificada. El Consell de Medi Ambient, amb representació d’entitats i veïns, també s’ha manifestat en contra del projecte d’ampliació.

Es clar que com espeleòlegs coneixedors del valuós entorn natural de Montserrat recolzem les iniciatives que vetllen per a la preservació d’aquest extraordinari patrimoni geològic i cultural.

Seguint la petició de la Plataforma ens fem reso de la seva proposta i us facilitem l’enllaç a la seva web, per tal que pugueu conèixer mes a fons la situació i si ho voleu adherir-vos a les seves reivindicacions

La Plataforma Salvem Montserrat té els següents objectius:

  1. Aturar el projecte d'ampliació de sòl industrial Les Ginesteres de Collbató.

  2. Vetllar per la preservació del Parc Natural de Montserrat i el seu entorn a qualssevol dels 6 municipis que l'integren.

  3. Defensar l'entorn natural de Montserrat de qualssevol agressió que amenaci el seu fràgil equilibri i potenciar el seu ús sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.