dissabte, 19 de novembre del 2016

Cova de la Carrera (2).

Ja fa uns anys que aquesta cova va ser visitada per la colla de espeleodijous.

Aprofitant l’avinentesa que estàvem per els voltants, li vàrem fer una visita.
Hem d’arribar fins al Mas de Can Carrera, una masia que està a un desviament a mà esquerra entre Sant Esteve d’en Bas i els Hostalets d’en Bas.

Es molt important demanar permís als amos, ja que hem de passar per el bell mig de les vaques i dels seus camps.

Un cop agafem el camí que puja fen ziga zaga, travessem l’últim filat i hem de estar atents a veure una drecera que baixa a la dreta  cap al torrent.  Molt a prop fa una petita esplanada i veiem la boca de la cova i un cartell indicador.
La entrada es àmplia i te un petit recorregut d’una vintena de metres en direcció nord que  queda tapat per sediments.
En direcció sud segueix la galería bastant baixa fins a un ressalt de uns 2 mts. on hi ha instal·lada una corda, tot i que nosaltres ens ajudem d’uns  estreps que hem portat.
En aquest punt trobem una petita colònia de rat penats que s’han establert per passar l’hivern i que intentem no destorbar.
 Seguim la galería per un terra amb petits blocs fins a un pas estret que es pot passar , ben arrossegat,  per la part de baix  en forma de laminadors o per dalt, per un tub fangós.
Tant per una banda com per l’altre no es gaire complicat.
Poc mes endavant la galería es converteix en una gatera que queda colmatada i que era una antiga sortida i que es podia fer una travessa.

Tot i no ser una cova amb gaires formacions, si que hem trobat formes molt interessants a conseqüència de l’excavació de l’aigua al anar obrint pas a traves dels estrats.

Text: Montse Roca
Fotos: Juli Serrano

ETRS 89
X 456123
Y4662101

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.