dilluns, 12 de setembre del 2016

Reconeixement al Mange-rocs (1)

Seguint les bones impressions que ens van transmetre els nostres companys Juli i Montse i comptant amb el seu apunt a l'Espeleobloc, (veure l'apunt)  anem a l’Aven des Mange-rocs per tal de donar-hi una ullada fotogràfica i alhora constatar el seu interès per futures investigacions de detall, de les que esperem us puguem donar més dades tant bon punt tinguem informació contrastada.

En aquesta nova ocasió del 01.09.2016 els companys de l’Espeleodijous que vam poder coincidir érem: Dolors Boter, Pere Cantons, Tere Hernàndez, Miquel Nebot, Toni Robert, Antoni Torra i “Víctor”.  Vam gaudir de la inestimable companyia dels amics francesos i nord-catalans Roger Mir “Gaston”(ESR), Jean-Paul Delaveau “Papix” (ESR), Lisa Davins (GEK) i Louis Baillo (GEK).


Situació
Des d'Òpol anem en direcció a Pèrillos i fem una primera aturada prop del Castell on hi ha una esplanada que utilitzem com a punt de reagrupament.
Continuem passant pel costat de la desviació del conegut Barrenc del Pla de Périllos. Seguim per la carretera principal i un cop superat el Cortal Lalane, dues corbes més endavant trobem un bon punt per aparcar els vehicles, equipar-nos i perquè no, fer una mossegada per agafar forces.
Anem un petit tram enrrere per la carretera per vorejar les vinyes i remuntar un petit promontori.
Des de la boca de la cavitat veiem perfectament on hem deixat els vehicles.

La Cavitat
Simplificant podem dir que la cavitat presenta dos sectors, el pou d'accés i la gran sala interior.

El pou d'accés
El pou obert gràcies a una important desobstrucció dels amics de la ESR (Entente Spéléologique du Rousillon) està fragmentat en petits trams verticals i rampes gairebé desgrimpables excepte l'aeri final de prop de 4 metres. Per seguretat és recomana utilitzar una corda de 25 metres degudament fraccionada en els diversos ancoratges existents.
Detall on s'observen les barrinades de la desobstrucció del ESR
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.