dilluns, 6 de juny del 2016

Aven des Mange-rocs. Opoul-Périllos

Hem visitat diverses vegades la zona de Pla de Perillos, on hi ha han molts avencs a la mida de tots els gustos.
Aquest cop hi anem amb la finalitat de visitar l’aven des Mange-rocs.

Els components de la sortida som Enrique i Joaquima, Carmelo i Montse, Miquel i Teresa i  Juli i Montse.


Es un avenc sorprenent per gran sala sota el pou de 16 mts. amb varis ressalts i que ha estat obert a força de dinamitar i treure blocs i que ara trobem fent una paret al costat nord de la boca i que agraïm moltíssim, ja que es molt habitual que bufi el vent amb força en aquella zona i ens serveix de protecció, com precisament avui mateix.
El pou d’entrada, tot i no ser gaire gran es força còmode i enseguida ens torbem a un lateral de la sala d’uns  50m x 20m., en pronunciada rampa.

Enseguida ens distribuïm per tal de poder aconseguir la millor foto possible, doncs tots hi som molt aficionats.

A la part més alta hi ha unes columnes i colades, per on un cop superat un ressalt anem a una petita saleta, endevinant que per aquella banda segur que havia una entrada, avui dia taponada.

Mes avall segueixen les magnifiques i delicades formacions i ubiquem varies zones a on hi trobem ossos fossilitzats i que els companys Miquel i Teresa, com a reconeguts paleontòlegs, senyalitzen i fotografien per tal de poder determinar si hi ha algun espècimen d’interès, i nosaltres com alumnes privilegiats, quedem bocabadats  escoltant totes les seves explicacions.

Mes avall hi ha un altre zona de derrubis, on si que clarament s’endevina un altra antiga boca i al cap d’avall de tot una zona plana amb gran quantitat de fang que col·lapsa el final de la sala.
Es un avenc especialment interessant per la varietat de detalls que hi trobem i que convida a tornar-hi per seguir buscant mes raconets.
Text Montse Roca
Fotos Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.