dilluns, 27 d’abril del 2015

Grotte Chauvet - Pont d'Arc, la rèplica (1)

Ja s'ha inaugurat per les autoritats i s'ha obert al públic l’espai de restitució de la Grotte Chauvet – Caverne Pont d’Arc, en aquest post no entrarem en el desgavell de l’encesa polèmica mediàtica sobre quins han estat els veritables “descobridors” de la cavitat natural i del seu extraordinari patrimoni pictòric prehistòric, ni si la “recompensa” econòmica ha estat justa i proporcionada, i tampoc sobre els condicionaments que imposen una o altra denominació.

Volem deixar constància del treball extraordinari que ha representat aquesta reconstrucció i les transformacions museístiques de l’entorn per facilitar el coneixement d’aquest gran lloc bressol de l’art dels avantpassats i alhora la creació d’un punt d’atracció turística d’alt nivell.

Aquesta serà la major rèplica d’una cavitat al món. La tasca de reconstrucció va començar a la primavera de 2012, distribuït entre empreses artesanals de Vallon Pont d'Arc, Montignac, Tolosa, París, Saint Priest (Lió) i Meylan (Grenoble). Un cop completat, les reproduccions de més d'un miler de dibuixos, pintures i escultures realitzades pels primers artistes en la història (incloent 423 figures d'animals) es distribuiran en uns 8500 m2 anamòrfiques (3000m2 pis, 5.500 m2 a les parets.

Des de juny de 2014, la cavitat original està classificada com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.


Els tallers dels artesans

La instal·lació

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.