dijous, 5 de març del 2015

Cova del salt del Mir (Osona)

Des de Santa Maria de Besora direcció a Vidrà a uns 1,6 km trobarem un trencall a la dreta amb l’indicador del Molinot del Mir. Més endavant passarem a la vora d'antics molins fariners en estat d’abandó.
Continuarem per la pista, ben conservada, fins al veïnat del Mir. Aquí hem de deixar els vehicles i continuar caminant pista avall, ignorarem una bifurcació a la dreta , creuarem la riera per un pont de fusta, continuant fins a on la pista es perd. El salt del Mir el trobarem a mà dreta accedint per un corriol entre faigs i pollancres.
T.M., Santa María de Besora. Osona. Coordenades (ED50) 439988, 4662475, a.s.n.m. 795 m.
La cova del Salt del Mir la trobarem darrera de l’espectacular salt de aigua d’uns 25 m de caiguda que ha format un gran dipòsit de tosca calcaria o travertí. En aquet dipòsit s’ha format la cova. La boca s’obre just al peu de la cascada.
Per accedir-hi s’ha de passar tot just per on cau la cortina d’aigua, L’interior de la cavitat té uns 5 m de fondo per una amplada de 10 m, la planta està ocupada per un petit embassament d’aigua.
Carmen Bañolas, Ana Ruiz, Estefania Cuenca, Francesc X. Samarra, Josep Cuenca i Ferran Cardona
Espeleo Club de Gràcia / Grup d’Espeleologia de Badalona

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.