dimarts, 3 de febrer del 2015

Convenció Internaciona d'Espeleologia. Barcelona 2015

5 comentaris:

  1. Benvinguts els esdeveniments de divulgació de l’espeleologia! Però, em sembla estrany que en aquest esdeveniment internacional organitzat per la FCE no s'aprofiti l'oportunitat per mostrar les principals exploracions realitzades els darrers temps pels espeleòlegs catalans que, sota el meu criteri i sense desmerèixer a ningú, són a la mateixa, o més, alçada d'algunes de les que figuren al programa

    Els espeleòlegs d’un petit país com el nostre, desenvolupen unes tasques d’exploracions realment importants. N'hi han exploracions, actuals, prou destacades, com els treballs a les coves de la Catalunya Nord, grans sistemes que s'han topografiat i el rècord d'Europa de fondària en espeleobusseig. Al pirineu continuen les exploracions, Alba, Mediodia, Arañonera, Cotiella, Escuain, etc., i el que sembla el descobriment d'una gran cavitat al massís del Mont Perdut. Les exploracions que se estan realitzant al Montsec (Forat de l'Or, etc). A Cantàbria diferents grups participen en grans exploracions. A Garraf es van succeint troballes importants, etc. Aquestes activitats, i més, són realitzades per espeleòlegs i clubs de Catalunya.

    ResponElimina
  2. Doncs jo, a diferència del que exposa en F.Miret, trobo més interessant que vingui gent de fora a explicar-nos i presentar-nos els seus treballs i exploracions que no pas que siguin els espeleòlegs d'aqui els que ens presentin el que han fet, per molt important i meritori que siguin les exploracions dutes a terme pels catalans.

    Penso que la majoria d'assistens a aquest congres (potser m'equivoco) seran espeleòlegs locals, prou coneixedors del que es fa aquí a Catalunya, aixi que crec mes interessant aprofitar aquests esdeveniments per poder portar gent de fora i veure que fan i com ho fan.

    Aqui ja tenim les trobades d'espeleòlegs i les revistes de la federació etc i les exploracions i treballs dels espeleolegs catalans ja son prou coneguts pel nostre col.lectiu.

    En canvi no sempre els espeleolegs d'aqui tenim l'oportnitat de coneixer de primera ma el que es fa a fora.

    En fi es la meva opinió.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vist així, potser els ponents i participants que venen de fora podrien gaudir i saber del que fan els espeleòlegs catalans, i no anar-se amb la impressió de que a Catalunya no es fa res.
      Per altra banda es presenten ponències catalanes de temes no exploratoris. No exploratoris SI. Exploratoris NO. Per qué?

      Elimina
  3. Hi ha alguna cosa que a mi no hem quadra, s'anuncia la convenció pels dies 1, 2 i 3 de maig, però en el programa que s'adjunta només apareixen activitats programades pels dies 1 i 2, o bé s'han deixat alguna pàgina al tinter, o tal vegada el dia 3 sigui jornada de meditació.
    F. Rubinat

    ResponElimina
  4. El dia 3 es la trobada d'espeleolegs i aqui teoricament estan les millos campanyes i treballs de Catalunya. Es una convenció no un congrés, evidentment es una mostra de tota la diversitat pero limitada a dos dies plens d'activitats. Espero que os agradi i vingueu.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.