dilluns, 29 de desembre del 2014

Sortida al Conflent. Silvie-2

Tornem a Villafranca de Conflent a continuar amb les visites a les cavitats de la zona.

Deixem el cotxe a Cirac, al costat del canal de Boera i anem direcció Villafranca. En uns 20 minuts arribem a la boca de la cavitat que s’obre a pocs metres per sota del canal.

Canal

Boca
Ens trobem amb unes galeries ben diferenciades per la seva morfologia.
Partint del mig de la cavitat, on hi ha un cau de blocs, tenim a una banda dreta les sales mes amples de la cavitat amb columnes, colades, i tota mena de formacions mes desenvolupades, a l’esquerra trobem una curta galería que queda col·lapsada amb un grupet de formacions mes petites.

Detalls
Per accedir a les galeries superiors trobem una escala que porta a una galería fins a passar per el mig d’unes columnes i anem a parar a una petita sala amb uns gourgs assecats marcats amb unes cintes per tal de protegir-los, i es al final de aquesta galeria on trobem una petita saleta amb gourgs i formacions blanques. Sens dubte, la part mes bella de la cova, on hi passem molta estona fent fotos.

Escala

Galeria Superior

Galeria Inferior

Galeria Gran

Hi han dos zones mes que no hem visitat en aquesta ocasió, a la part superior una galería tipus gatera d’ uns 80 mt de llargada, i a la part de baix, una altra galería en forma de diaclasa i d’uns 100 mts. Les deixem per una propera visita, ja que aquesta cova la mereix.

Os recomanem el llibre de la Cova Lachambre del Col.lectiu Conflet Subterràni, publicat recentment, on a l’apartat de les “Coves accessòries” podeu trobar ressenyes, fotos i tota l’explicació d’ aquesta i d’altres cavitats de la zona.

Text i fotos: Montse Roca i Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.