dijous, 6 de novembre del 2014

XXV Jornades de la SEDECK Cantàbria 2014 (10)


...segueix de l'apunt d'ahir...

Diumenge 28.09.2014 12:00
Visita Cueva Cullalvera (2) Espeleológica
Aprofitem l'ocasió per felicitar a company Félix Alabart per la seva dilatada tasca de fotogràfia subterrania, tot presentant-vos unes imatges de la seva visita a la Cullalvera del 1970, i recomanar-vos vivament que visiteu el seu blog on trobareu una bona quantitat d'imatges d'aquesta cavitat.
http://felixfotoespele.blogspot.com.es/2009/08/cueva-de-la-cullalveraramales-de-la.html

La visita "esportiva"
Amb el guiatge de les empreses d'aventura locals, tal com constava en el programa de les jornades, s'organitzà una incursió d'unes dues hores per fer una visita espeleo a la caviat endintsant-se fins on fos possible en aquest temps. Evidentment l'avidessa dels participants que volien fer un recorregut extens implicà una marxa accelerada que no va satisfer a tothom.

Juntament amb un nodrit grup de "congresistes" del grupet de l'Espeleodijous hi participaren: Dolors Boter, Teresa Hernàndez, Miquel Nebot, Toni Robert, i Antoni Torra. 



Fitxa de la Cueva de Cullalvera
Extreta del magnífic Cantabria Subterránea, Catálogo de Grandes Cavidades, (actualització 2010), d'en José León García


Espeleometria
Com podem veure en la següent nota publicada a Geo y Bio Karst (1970), estracte del molt complert treball geomorfològic del GES, assignava un recorregut de 6.350m, i en la fitxa del Catàlogo anoten 12.100m que cal entendre com el fruit de les noves exploracions d'aquests darrers anys, tot i que no hi figuren en les topografies publicades.

Un vídeo de l'accés per Torca Humizas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.