divendres, 14 de novembre del 2014

Cova Cuberes, un primer guiatge (1)

El lector que firma com Phil Mestry ens demana informació per visitar la Cova Cuberes, però per algun motiu que desconeixem l’e-mail amb el que signa el seu comentari ens rebutja la nostra resposta.

Proposem al Phil que utilitzi el formulari de contacte que pot trobar en la columna de la dreta per tal puguem establir una comunicació més directa.

Tot i el nostre oferiment hem cregut adequat dedicar aquest apunt als interessats en una primera visita a la cavitat on relacionarem alguns enllaços de l’Espeleobloc i d’altres fonts que poden resultar d’interès.

Punts interessants que cal tenir en compte:

Permisos: No cal cap permís per visitar o explorar la cavitat. Més aviat el contrari estem encantats d’oferir la nostra col·laboració i si cal cercar algú que pugui acompanyar en una visita inicial.

Progressió: La cavitat no presenta cap dificultat severa d’exploració, però es cert que exigeix continuadament una progressió “atlètica” on hi ha estretors, grimpades i passos aeris. En alguns punts característics hem deixat uns rètols en uns cartonets plastificats indicant el nom del lloc. Els itineraris son suficientment complexos, ja que es poden afrontar a diversos nivells i això pot ser prou desorientador. També cal acceptar que en alguns punts la continuació no és gens evident. Si es vol fer una progressió fins a llocs allunyats cal dosificar be el temps disponible. A tall d’exemple, ja fa uns anys en la nostra darrera entrada fins el final de la Galeria Perversa, tot i coneixedors de la cavitat, vam invertir unes 30 hores entrada/sortida.

Trams inundats: Habitualment els trams amb aigua és superen còmodament amb botes d’aigua. Si el que denominem “llac” en la galeria inicial està ple pot tenir una fondària lleugerament superior a 1 metre. En èpoques de fortes i continuades pluges la boca i la gatera inicial pot quedar parcial o totalment negada tant per la crescuda del torrent exterior com pel creixement del riuet interior el que impedeix l’entrada...o la sortida de la cavitat.

Equipament: Cal dur material de verticals en funció de l'itinerari que es vulgui fer. Hi ha nombrosos llocs amb passamans i els pous permaneixen instal·lats, però com que actualment no s’està explorant activament, son equipaments antics dels que cal malfiar-se. Igualment l’ascensió per desenes de galeries que s’han escalat i que encara romanen equipades com l’Ascensor, la gran Colada, el Mil·lenni, Galeria Remuntant, pujada a la Galeria Bonica, galeria Perxada, etc. caldria reequipar-les renovant el material.


A la revista EspeleoSIE que trobareu totalment digitalitzada en aquest bloc s'han anat publicant diversos articles a mesura que s'anaven fent les descobertes. Tot i la seva antiguitat(1983) inserim un document vàlid pel primer gram.  "Guiatge per a la Cova Cuberes". Espeleosie (26):58-87. També accesible en aquesta adreçahttp://espeleobloc.blogspot.com.es/2012/08/espeleosie-26-1983.html



Compendi de publicacions localitzables a: 

Continua en l'apunt de demà...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.