dijous, 6 de març del 2014

L'avenc de la Discòrdia


El passat 27.02.2014 vam anar a Garraf amb l’objectiu de visitar i fer unes fotos a l’avenc de la Discòrdia (Begues). El grup d’aquest dijous era format per: Antoni Torra, Dolors Boter, Jaume Julià, Jordi Perera, José Hidalgo, Pere Cantons, Ricard Alsina, Toni Robert i “Víctor”.

De fet ens vam reagrupar mes companys, que vam compartir l'estona del desdejuny, però arribats al Pla del Carol ens vam dividir en grups i objectius independents.
La cavitat va ser oberta per desobstrucció per membres de l'ERE de la AEC el 1974. Aleshores és podia baixar fins els -45m. Novament membres del GREC desobstrueixen l'anterior final i permeten accedir a la continuació que arriba fins la màxima cota actual als -66m.
En aquest tram son "fàcilment" perceptibles els fòssils incrustat en la roca.
Un nivell amb aspecte bretxoide i nodulós.
L'accés al darrer pou és selectiu

La seqüència morfològica
En aquesta cavitat resulta força visible que al procés generatriu inicial de dissolució/corrosió, que deixa empremtes d'acanaladures a les parets, forats i lamines rocoses tallants, s'hi ha superposat un període de reompliment litogènic (que destaca per la seva coloració vermellosa, característica d'un clima més càlid),
que novament ha estat reexcavat.


Una panoràmica des del Campgràs obtinguda per en Pere Cantons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.