dimarts, 4 de febrer del 2014

Cova del Janet

Acabem els dies de festa aprofitant el pont de reis per tornar a terres de Tarragona.
En aquesta ocasió anem a prop de Llaberia a fer  La Cova del Janet  i al bonic  poble de Pratdip a fer  la Cova d’en Blai i l’avenc de Pla.
Com que aquests dos darrers, ja han estat visitats per la Colla dels Dijous, os remetem al post corresponent per tal de que podeu gaudir novament de l’explicació i de les fotos.

Cova del Janet
Situació
Tot just passat el km. 1 i poc abans d’arribar al petit poble de Llaberia, trobem a ma esquerra una entrada del PRC-9 1 de Tivissa a Llaberia, l’hem de seguir i quan trobem un altre pal indicatiu cap a ma esquerra, nosaltres el deixem i anem cap a la dreta, i després d’una lleugera baixada, buscarem una fita a ma dreta del camí.
Seguim el petit corriol que ha estat netejat, i que ens porta directament a l'entrada de la cova.
Coordenades X  318086   Y   4550316

Descripció
A l’entrada hi ha un ressalt d’uns 3 m. i tant a ma dreta com a l’esquerra hi han spits i que és convenient instal.lar per tal de fer mes fàcil tant l’entrada com la sortida, ja que el terra rellisca bastant. Per tant hem de preveure, juntament amb els spits una cordeta de 8-10 m. o uns estreps, nosaltres, per mes seguretat, també vàrem lligar la corda a un pi.
A ma dreta hi ha una sala amb algunes formacions i en un raconet hi trobem un bolet amb una “forma curiosa”  i del que desconeixem l’espècie, per tant, si algun aficionat ens  pogués orientar, seria d’agrair.
A l’esquerra, trobem la continuació amb varies saletes de sostre baix i forma allargassada, amb moltes formacions, columnes  i bonics racons.
Avancem per alguns passos estrets fins arribar a una sala una mica més alta, plena de blocs, a on finalitza.
Practicament tot el sostre és ple d’arrels impregnades de gotes d’aigua , de tanta vegetació com hi ha al damunt, i això ens dona constància  de tant  a prop com estem de la superfície. 

Text i fotos: Montse Roca i Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.