diumenge, 25 d’agost del 2013

L’activitat neuronal dels ratpenats

...segueix del post d'ahir...

Línies d'Investigació de Nahum Ulanovsky:
http://www.weizmann.ac.il/neurobiology/labs/ulanovsky/

"Els nostres estudis de laboratori de la neurobiologia de l'aprenentatge i la memòria, i la relació entre l'activitat cerebral i el comportament - més específicament, l'activitat neuronal en l'hipocamp i l'escorça entorrinal, les regions del cervell importants per a la memòria en animals i éssers humans. El model animal utilitzat en el laboratori és el ratpenat de ecolocalització, un mamífer volador que té extraordinària memòria espacial. Hem estat pioners en l'ús dels ratpenats com un model per a l'estudi de la funció de l'hipocamp de mamífers: les tècniques d'enregistrament tetrodo es van utilitzar, el que permet la recollida de dades de desenes de neurones simultàniament. Trobem "cèl·lules de lloc" en l'hipocamp del ratpenat, similar als rosegadors, però, 'oscil·lacions theta theta' difereixen dels rosegadors, tant en la seva contingència del comportament i la seva evolució temporal, el que va provocar una reinterpretació de les similituds i les diferències en oscil · lacions theta entre rosegadors, ratpenats i primats. 

En els últims anys hem estat utilitzant el ratpenat de fruita egipci - una gran espècie de ratpenat de pes ~ 150 gr - en la qual trobem la xarxa de cèl·lules en l'escorça entorrinal d'arrossegar ratpenats, però sense oscil·lacions theta - theta argumentant en contra dels models de base de cel p. A més, es va tenir èxit en el registre de l'activitat neuronal en casar els ratpenats que volen lliurement, utilitzant un sistema neural telemetria sense fils personalitzada i hem trobat que en vol, les cèl · lules de lloc de l'hipocamp en 3-D tenien camps de lloc 3-D gairebé esfèriques. 

També va posar de manifest recentment un principi d'optimització sorprenent en el sistema de sonar dels ratpenats de la fruita egipci - un principi que podem predir que generalitzar també a altres organismes i modalitats sensorials, com l'olfacte del gos i de la visió humana. Estudis addicionals inclouen el seguiment de la navegació del ratpenat a la natura, amb els registradors de dades GPS més petit del món, que proporcionen evidència d'un "mapa cognitiu" en una escala de 100 km als ratpenats. En general, el nostre enfocament general consisteix a aprofitar les propietats úniques dels ratpenats - l'ús d'un sistema sensorial temporal-discret (sonar) i les seves habilitats de vol en 3D - per tal de fer preguntes generals en els sistemes de la neurociència."



 




Fotos: Ivan Kuzmin

2 comentaris:

  1. No hi ha un sol dia què no valgui la pena d'entrar al vostre bloc, sempre s'aprèn alguna cosa o hi ha alguna cosa de què sorprendre's.
    Enhorabona per l'excel·lent treball que feu.

    ResponElimina
  2. Any ethical considerations un publishing my photograps at your site without appropriate referencing? Ivan Kuzmin

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.