divendres, 21 de desembre del 2012

La fi del temps...

La idea de la fi del món es basa en una profecia maia que s’ha dit que prediu la destrucció de la Terra el dia 21 de desembre del 2012 en realitat per als maies la creació del nostre món no va representar l’origen del temps, sinó que es tracta d’un esdeveniment enquadrat en períodes cronològics molt més vasts. Segons els maies, en la data d’inici del 13 d’agost del 3114 aC, els déus van inaugurar la nostra edat del món. Transcorreguts tretze baktuns, és a dir 5.125 anys i 133 dies després, la data coincideix amb el solstici d’hivern en la nit del 21 de desembre del 2012.

Els experts asseguren que "tot ha estat una equivocació des de l'origen una mala interpretació total de la seva cultura a la llum del pensament messiànic d’Occident ja que els maies tenien una forma diferent de mesurar el temps que la que s'utilitza actualment.

Per a la teologia maia el dia 21 de desembre del 2012 es tornaria a posar a zero el comptador del calendari, aprofitant aquesta circumstància s’han profetitzat catàstrofes, quan realment només és l’inici d’una nova era. De ben segur que si esteu llegint aquesta nota és que el mon no s’acabat.

Ara bé que aquesta nova etapa sigui més o menys destructiva depèn de nosaltres, de les nostres actituds, activitats, i en definitiva del nostre respecte pels altres i per la natura.
Avui us presento uns vídeos de noves activitats en cavitats. En resisteix-ho a nomenar-les activitats espeleològiques, potser ja soc massa antic però crec que l'espectacle no és la direcció adequada. En fi, el temps dirà si només son unes excentricitats passatgeres o si es consolida l’espai subterrani com el terreny del tot s’hi val.

Espeleo-esquí


Dry-tooling 


Competició de salt B.A.S.E.


En bicicleta sota terra

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.